İSKELE VE LİMAN İNŞAATI

Lcm Rota Denizcilik bünyesinde barındırdığı teknik eleman,ekipman ve makine parkı ile liman inşaat projelerine rahat bir şekilde karşılık verebilecek seviyededir.

  • 1 - ZEYPORT RO-RO İSKELESİ
  • 2 - İDO HAREM – SİRKECİ FERİBOT İSKELESİ
  • 3 - TÜRKMENİSTAN TÜRKMENBAŞI VİP MARİNA PROJESİ
  • 4 - TÜRKMENİSTAN POLİMEKS İNŞAAT YELKEN KULÜBÜ
  • 5 - TÜRKMENİSTAN TÜRKMENBAŞI ŞAHİN İNŞAAT YELKEN KULÜBÜ

Ayrıca Lcm Rota Denizcilik bu işlerin yanında iskele altı boru çakımı , iksa, palplanj uygulamaları ve karadan ulaşılamayan yerlere denizden lojistik destek sağlama gibi işleri alt yüklenici olarak yapmaktadır.

İskele ve Liman İnşaatı

İskele ve liman inşaatı, herhangi bir iskele kurulmadan önce is sağlığı ve güvenliği alanıyla alakalı önlemlerin alınması çok önemlidir. Bu önemlerin dışında ayrıyeten iş kazalarının da önüne geçmek adına alınabilecek bütün önlemler alınmalıdır.

Peki, iskeleler nasıl kurulur? Adım adım iskele kurulumu;

  1. İlk önce kurulacak olan iskelenin TSE belgesine sahip olup olmadığı ve kullanıma sunulmayı hak edip etmediğine bakılır, denetlenir.
  2. Denetlemelerin ardından zeminin stabilitesi kontrol edilir. Zemin dolgu ya da toprak ise alanda iyileştirilmeler yapılır.
  3. İyileştirilmelerin ardından yapılacak olan iskelenin statik hesaplamaları yapılır.

İskeleyi kuracak olan kişilerin iskele kuruculuğunda seviye 3 sertifikaya sahip olması gerekmektedir ve iskeleler bu alanda yetkinlik kazanmış kişilerce kurulmalıdır. İskele kurulumundan sonra inşaat mühendisleri tarafından iskele kontrol edilmeli ve bu şekilde teslim alınmalıdır. İskeleler limanlar da dahil olmak üzere her alanda kullanılır.

Liman Yapıları Nelerdir?

İskele ve liman inşaatı, liman yapıları genel olarak liman içi ya da liman dışı yapılarından meydana gelmektedir.

Peki, liman dışı yapıların görevleri nelerdir?

  • Liman dışı yapıların başlıca görevi liman çevresini açık denizin korkutucu ve yıpratıcı etmenlere karşı korumaktır.
  • Sahil kumlarının limanın çevresine ve hatta limanın kendisine yaklaşmasına engel olmaktır.
  • Limanı herhangi bir fiziki etmene karşı koruyarak liman sınırlarında yapılacak giriş ve çıkışları emniyet altına almaktır.

Peki, liman içi yapıların görevleri nelerdir?

  • Liman içi yapıları; gemilerin yanaşma yerlerinin gerisinde bulunan, indirme ve taşıma; vinçleri, depo, ambar yolcu salonları ve depolama alanları olarak da sıralanabilir.
  • Unutmayın, bahsi geçen bu liman içi yapıların planlamalarının düzgün bir şekilde yapılması çok önemlidir.

Limanlarda gemilerin yanaşma yerlerinin tasarımları, yanaşma yerlerinin yapılacağı limanın hangi amaçla kullanılacağından, bulunduğu rıhtımın derinliğine kadar farklı durumlar ışığında belirlenir.

Limanların Statik Hesaplamaları

İskele ve liman inşaatı, limanların yapısal tasarımları ve statik hesaplamaları uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Bu çalışmalar yapılırken ekstra dikkatli olunmalıdır. Statik hesaplamaları yapılırken gözden kaçan en küçük hata bile bir çığ gibi büyüyebilir ve kimseniz istemeyeceği olumsuz sonuçlara yol açar.

İskele ve Liman İnşaatı

İskele ve liman inşaatı, günümüzde lojistik ve ulaşım imkânlarının artması ile önem kazanmıştır. Deniz yapıları kulanım tercihlerine göre şekillenmektedir. Lojistik ve ulaşım amacı ile iskele ve limanlara yükleme yapılabilmesi ve yük gemilerinin kolaylıkla yanaşabilmesi için iskele ve limanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Buna göre iskele ve liman inşaatı deniz projelerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Firma olarak her türlü deniz zemininde, istenilen boyut ve genişlikte iskele ve liman tasarımı yapabilecek tecrübeye ve donanımlı ekipmanlara sahibiz. İskele ve liman projelerinin tamamlanmasının ardından deniz yapılarının üst yapıları oluşturulmaktadır. Kazık çakımı ve üst yapı inşaatıyla tamamladığımız birçok deniz ve liman projesi kaliteli ve dayanıklı özellikleri ile müşterilerimize sunulmaktadır.

Deniz Yapı Hizmetlerimiz

Deniz yapı hizmetlerimiz, Türkiye merkezli bir firma olarak, denizcilik yapı sektöründe iskele ve liman inşaatı projelerinde, uzman personellerimiz ve tam donanımlı ekiplerimiz ile hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Deniz yapı tasarımları konusunda hizmet veren firmamız projelerde gösterdiği teknik, üretken ve ekonomik gelişmeler sayesinde Türkiye genelinde birçok projeye imza atmıştır. denizcilik yapı hizmetlerimizi sıralayacak olursak, mendirek, liman ve iskele yapıları, betonarme deniz yapıları, tarama ve olgu işlemleri, hizmetleri vermekteyiz. Alanında uzman kadromuzla birlikte sivil, askeri ve resmi kuruluşlara uygun, iş amacı ve proje uyumlu iskele ve dolfen üretimi ve benzeri hizmetleri vermekteyiz.

İskele ve Liman İnşaat Projeleri

İskele ve liman inşaat projeleri, iskele ve liman inşaatı taşımacılık kapsamında ülkelerin ve ticaret ile uğraşan firmaların ekonomik ilişkilerini etkileyen en önemli deniz yapılarından biridir. Denizyolu taşımacılığı dünya genelinde taşımacılık sistemleri arasında taşıma hacmi açısından en karlı ve maliyet oranı açısından sık tercih edilen taşıma sistemlerinden biridir. Limanların ve iskelelerin tarihsel süreç içerisinde gelişmesi ile uluslararası ticaret ve ulaşım sistemlerinin birer parçası haline gelmiştir. Zamanla yük miktarlarının ve yolculukların çeşitlenmesi ile yeni gemi tasarımları ortaya çıkmıştır. Teknolojik gelişmelerin hıza artması ve limanların zamanla eskimesi yenilikçi ile tasarımlara ihtiyaç duyulmuştur. Bu noktada firma olarak modern zamana uyumlu iskele ve limana tasarımları yapmaktayız.

Kazıklı İskele Yapımı

Deniz iskeleleri, sahil şeridi bölgelerinde en önemli yapılardan biridir. Restoran, güneşlenme, tekne yanaşma bölgeleri ve su sporları gibi amaçlara hizmet eder. Kazıklı iskele yapımı, sahil bölgelerinde plajların değerini artırarak yüzme ve güneşlenme aktivitelerini de kolaylaştırmaktadır. Bu anlamda büyük bir öneme sahip olduğu ifade edilebilir.

Firmamız, bünyesinde barındırmış olduğu yüzer kazıklı çakma makinesi sayesinde geniş bir makine parkurunu sizlerle buluşturmaktadır. Kazıklı iskele yapımı işlemlerinizde profesyonel destek almak isterseniz uygun maliyetlerde hızlı çözüm noktalarından biriyiz. Deniz tabanına çelik boruların uygun boyutlarda çakılmasıyla beraber iskele sisteminde ki düşey taşıyıcılar yerleştirilir. İskele üst zemin kısmında bu çelik borular, profillerle bağlanarak yatay konumda sabitliği artırılır. Böylelikle iskele kaplamasının oturtulacağı taşıyıcı da oluşturulmuş olur. Ayrıca kazıklı iskele yapımında talep edilen şekilde projelendirme işlemleri yapılabilir. İsterseniz pvc, ahşap yapılabildiği gibi talep doğrultusunda kompozit şekilde de uygulanır.

Kazıklı İskele Yapımı Detayları Nelerdir?

T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından izin alınarak gerçekleştirilen kazıklı iskele yapımı, neticesinde bir takım unsurlar yer alır. Alanda yapılacak işlemlere göre gerekli izinler verildiğinden bu detayları sizlerle paylaşmak istedik. Öncelikle ilgili kurum bu kapsamda;

  • Oluşturulacak olan kıyının kamuya açık alanların kullanımını engellememesi
  • Kıyı çizgisi boyunca en çok 20 metre boyunda ve 5 metre enine sahip olması
  • Kıyı üzerinde kumluk ya da çalılık bulunmaması
  • Kayalık bölgenin olmaması ve suyun aniden derinleştiği bir bölge olmaması gerekir.

Bu hususlarla beraber pek çok detayın yer aldığı hükümler karşılanmadığı sürece gerekli izin koşulları sağlanmaz. Bununla birlikte kazıklı iskele yapımından önce bu adımların her birinin sağlanıyor olması gerekir.

Kazıklı İskele Yapımı Hangi Amaçla Yapılır?

Kazıklı iskele yapımında seyir emniyeti ve deniz güvenliği önemlidir. İşlem yapılacak olan bölgenin denizden yararlanma alanlarında bir engel teşkil etmemesi gerekir. Çevreye olan etkisi göz önüne alınarak gerçekleştirilen kazıklı iskele yapımı, 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı yapılmaksızın yapılabilmektedir. İskele yapımında amaç sadece; deniz girmek, güneşlenmek ya da su sporları gibi amaçlara hizmet ediyor olması gerekir.