Deniz Dip Taramanın Önemi
Deniz tarama faaliyetleri birçok şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Kimi zaman deniz tabanını temizlemek amacıyla yapılan bu faaliyetler kimi zamanda deniz tabanını derinleştirmek için yapılmaktadır. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın her iki işlemde de kaliteli bir şekilde işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bunun geri dönüşü olmamaktadır. Bunun farkında olan firmamız sizlere de en kaliteli hizmetleri sunmak için dünya standartlarında hizmet sunmaktadır.
Kaliteli İşçilik ve Malzemeler
Deniz dibi tarama işlerinde kullanılan ekipman son derece önemlidir. Çünkü su içerisinde çalışacak olan bu ekipmanlar kaliteli olmaz ise çabucak bozulabilir ve yarı yolda bırakabilir. Yarı yolda bırakmasa dahi yapması gereken işi tam anlamıyla yapmaması da sorunlara neden olabilecektir. İşte bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına yapılması firmamızı tercih edebilirsiniz. Zira dünya standartlarına kaliteye sahip olan ekipmanlarımız sayesinde deniz dibi en iyi şekilde taranacak ve herhangi bir aksaklık oluşmasına müsaade edilmeyecektir. Bu da işlerinizin zamanında tamamlanması anlamına gelecektir.Deniz tarama firmaları arasında en deneyimli firmalardan biri olan firmamız profesyonel personeli ile hata payını en aza indirmekte ve verimliliği en üst seviyeye çıkarmaktadır. Sizler de bu imkânlardan faydalanmak ve işinizi şansa bırakmak için firmamızdan destek alabilirsiniz.
Çevre Odaklı Hizmet
Denizlerimiz kamu malı olmasının yanı sıra birçok canlıya da ev sahipliği yaptığı için son derece önemlidir. İşte bunun farkında olan firmamız deniz ekosistemine hiçbir zarar gelmemesi adına çıkarılan malzemeleri belediyelerin belirlemiş olduğu yerlere dökmektedir. Bu sayede çevreye herhangi bir zarar verilmemiş olmakta ve aynı zamanda deniz içerisinden çıkarılan malzemelerin de yeniden kazandırılması mümkün olmaktadır.Bu denli ince bir şekilde çalışmalarını yürüten firmamızdan sizler de hizmet almak istiyorsanız sitemizde bulunan telefon numaralarımızdan ve diğer iletişim bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Deneyimli ve eğitimli personellerimiz gerekli bilgileri edindikten sonra sizlere yardımcı olacaklardır. Ek not: deniz dip tarama faaliyetleri için gerekli olan yasal izinlerin sizlerin alması gerekmektedir. Aksi takdirde firmamızın faaliyetlerde bulunması mümkün olmayacaktır.
Deniz Sondaj Hizmetleri
Deniz Sondaj hizmetleri, ülkemizde yer altı zenginliklerinin araştırılmasına yönelik modern düzeydeki sondaj çalışmaları firmamız bünyesinde yer alan hizmetlerimiz arasındadır. Firmamız kuruluşundan itibaren Türkiye’nin her bölgesinde deniz sondaj hizmetleri vermektedir. Sondajlı arama çalışmaları firmamız tarafından son süratle yürütülmektedir. Sondaj çalışmaları kapsamında; metalik maden, endüstriyel hammadde, kömür, radyoaktif hammadde, jeotermal enerji, yer altı suları gibi doğal kaynakların aranmasına yönelik sondaj çalışmaları ile birlikte eğim ölçümü, sondaj kuyu temizliği ve jeotermal enerji kuyu ölçümleri yapılmaktadır. Firmamız kısa vadede sanayi kuruluşlarının hammadde ihtiyacını karşılamayı, yeni hammadde kaynaklarını bulup, hızla değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Tüm bu amaçların gerçekleşmesi için arazide yapılan çalışmaların en son ve gerçekçi aşaması sondaj arama çalışmalarıdır.
Deniz Sondajı
Deniz sondajı deniz tabanının kuyu derinliğinde delindiği mekanik deniz sondaj hizmetleri işlemdir. Genel olarak deniz tabanındaki kaya parçalarında bulunan petrolü ve doğalgazı araştırmak ve çıkarmak için kullanılan bir yöntemdir. Deniz sondajı kıta sahanlığındaki sondaj işlemleri için kullanılmaktadır. Aynı zamanda göllerde kıyı suları ve iç denizlerde gerçekleştirilen sondaj faaliyetleri için de kullanılmaktadır.
Sondaj Faaliyetleri
Sondaj faaliyetleri, Sondaj yapılacak alanın belirlenmesinden sonra ilk kuyu açma işlemi için MODU, yani mobil açık deniz sondaj ünitesi kurulur. Sondaj hizmetlerinde önemli bir payı olan modu ile petrol ve doğalgaz kaynaklarını bulmak için deniz tabanına inerek geniş sondaj çalışmaları yapmaktayız. Bu sayede bazı birimler üretim araçlarına dönüştürülmektedir. Yani sondaj yapılan alanda petrol ve doğal gaz’ın bulunması ile birlikte depolama işlemine geçilir. Arama faaliyetleri sondaj işlemi için oldukça önemlidir.4 ana tarama işlemi vardır;
• Dalgıç modu, deniz tabanından 9,1 ila 10,7 derinlikte duran bir mavnadan oluşmaktadır. Bu özellikteki tarama işlemi daha çok sakin sularda kullanılmaktadır.
• Jackup, yüzen bir mavnanın üzerinde duran bir donanımdır. Gemi mavnayı sondaj bölgesine çeker. Jackup deniz tabanına yerleştirildiğinde bacaklarını deniz dibine kadar uzatabilmektedir. Böylelikte derin sularda geniş tarama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.
• Üst güvertede sondaj kulesi bulunan sondaj gemileri vasıtasıyla tarama işlemleri gerçekleştirilir. Sondaj kulesi petrol ve doğalgaz aramasındaki dağılımı engellemek için çapa ve pervanelerin kombinasyonu kullanılmaktadır.
• Yarı dalgıçlar, deniz üzerinde bulunan dubarın üzerinde yüzerek gemileri sondaj yerine çekmek ve doğru sondaj sahalarına gitmesi sağlanır. Böylelikle verimli sondaj çalışmaları yapılmış olur.