En Kaliteli Panplanj Uygulamaları

İnşaat işleri sırasında palplanj uygulamalarına zaman zaman ihtiyaç olmaktadır. Aksi takdirde inşaatın yapılabilmesi mümkün olmamakta, yapılsa dahi sağlam olmamaktadır. Ancak palplanj uygulamasının hepsi aynı değildir. Kaliteli bir şekilde uygulama yaptırmak gereklidir ki bir daha sorun yaşanmasın. Bu sebeple firmamız sizlere en kaliteli hizmetleri sunacak ve bu sayede hiçbir sorun yaşamanıza müsaade edilmeyecektir.
 

Geçici ve Kalıcı Palplanj Uygulamaları

Bildiğiniz üzere palplanj uygulamaları geçici ya da kalıcı olarak uygulanabilmektedir. Bunun belirlenmesinde ise inşaatın ve zeminin durumu son derece etken olmaktadır. Bu tespit firmamızın deneyimli personelleri tarafından tetkik edilerek karar verilecek bir durumdur. Sizler de palplanj hizmeti almaya karar verirseniz uzman personellerimiz size yönlendirilecek ve ardından zemin incelmesi gerçekleştirilecektir. Böylelikle hangi uygulamanın yapılmasının daha doğru olacağına karar verilecektir.Palplanj firmaları arasında kaliteli yaklaşımıyla ön plana olan firmamız bunu yüksek hizmet standartları ile başarmaktadır. Bunun için en kaliteli malzemeler, kalifiye personeller kullanılmaktadır. Sizler de işinizi riske atmamak için firmamızı tercih ederek tüm bu ayrıcalıklarımızdan faydalanabilirsiniz

Kazık Çakma

Zemin tetkik edildikten sonra firmamız tarafından kazıklar çakılmaktadır. Kazık çakma işlemi sırasında, zeminin durumuna ve sizin ihtiyacınız olan yüksekliğe göre kazıkların çakılacağı derinlik ayarlanmaktadır. Ardından kazıklar birbirlerine kenetlenmektedir. Bu sayede aralarından su dahi sızması mümkün olmayacaktır. İşte bu aşamadan sonra sizler de işlerinizi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.En zorlu zeminlerde dahi firmamız başarıyla sizlere hizmet vermektedir. Bu kapsamda kazıkların yan yana gelmemeleri durumunda ara bağlantılar kullanılarak birbirilerine kenetlenmeleri sağlanmaktadır. Böylece en dayanıklı palplanj uygulamaları elde edilmektedir.
 

Uygun Palplanj Fiyatları


Firmamız sizlere en uygun palplanj fiyatları ile hizmet vermektedir. Bu sayede bütçenizi zorlamadan kaliteli bir hizmet alabilmektesiniz. Gelecekte de herhangi bir sorun yaşamayacak olmanız da en önemli avantajları arasında yer almaktadır.Bu fırsatları ve ayrıcalıkları değerlendirmek için sizler de sitemizde yer alan iletişim numaralarımızdan bizlere 7/24 ulaşabilirsiniz. En kaliteli ve en hızlı hizmetleri en uygun fiyatlara almak için lütfen bizimle iletişime geçin.

Palplanj Uygulaması

Palplanj uygulaması genellikle eğimli olan arazilerden doğru bir şekilde faydalanmak amacıyla kullanılmaktadır. İnşaat işleri sırasında palplanj uygulamaları özel olarak üretilen çelik yapı profilleri sayesinde gerçekleştirilir. Bu çelik yapı profilleri birbirlerine kenetlenmiş şekilde uygulanacağı zemine çakılır. Bu sayede palplanj perdeleri meydana gelir. Palplanj perdelerinin en önemli kullanım amacı oluşabilecek herhangi bir göçüğü önlemektir. İnşaat işleri sırasında palplanj uygulamaları iki türde uygulanabilmektedir. Bunlar kalıcı ve geçici palplanj uygulamalarıdır. Kalıcı palplanj uygulamalarında profiller zeminde bırakılır. Fakat geçici palplanj uygulamalarında ise profiller tekrar kullanılabilmek amacıyla özel makineler yardımıyla sökülür. Palplanj uygulamalarında kullanılan çelik profiller üretilirken iki farklı yöntem kullanılmaktadır. Bunlar birisi sıcak haddeleme bir diğeri ise soğuk biçimlendirme yöntemidir. Sıcak haddelenme yöntemiyle üretilmiş profiller daha sıkı kenetlenme sağlayarak daha düşük bir geçirgenliğe sahiptirler. Soğuk haddeleme yöntemiyle üretilen profillere göre daha büyük olup ayrıca daha iyi bir dayanıklılığa sahiptirler.

 
Palplanj Uygulamaları Hangi Durumlarda Tercih Edilir ?


İnşaat işleri sırasında palplanj uygulamaları kullanım alanı bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Palplanj uygulamaları liman inşaatları, yol çalışmaları, köprü inşaatları veya herhangi bir derin kazı işleminde kullanılabilmektedir.  İnşaat işleri sırasında palplanj uygulamaları genellikle aşağıda sıralanan durumlarda tercih edilmektedir:

- Nehir yatağı veya deniz kıyısında bir inşaat yapıldığında,
- Üst yapıdan ağır yükler geçeceği durumlarda,
- İnşa edilen yapının yakınında bir kanal bulunduğunda,
- İnşaat alanı çok yüksekte olduğunda
- Yoğun sızıntı olmasından kaynaklı temelin kuru tutulmasının imkânsız olduğu durumlarda.

Palplanj Uygulamalarının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?


Palplanj uygulamalarının en büyük avantajı kazık çakma gerilmesine karşı oldukça yüksek bir direnç göstermesidir. Diğer uygulamalara nazaran hafif olması, tekrardan kullanılabilmesi, su altı veya su üstünde çok uzun çalışma ömrünün olması ve inşaat sırasında bağlantıların daha az deforme olması en büyük avantajları arasındadır. Bununla birlikte kaynaklama ve civatalama gibi yöntemler aracılığıyla kazık uzunluklarının ayarlanabilmesi de büyük bir avantaj sağlamaktadır. Palplanj uygulamalarının en önemli dezavantajı ise çelik kazıkların kayalık ve taşlık alanlarda çakılması neredeyse imkansızdır. Ayrıca çelik kazıkların çakılması hem gürültü hem de güvenlik açısından çevreye rahatsızlıklar verebilmektedir. Bitişik arazilerde ise yapıların kazık döşeme titreşimlerinde olumsuz yönde etkilenme olasılığı bulunmaktadır.